Работи што оди "бум!’ ~ Миленичиња спасување петарди

сликаЕден од најпознатите практични алатки имате пристап до во ПЕТ спасување е Firecracker, Ако се погледне на долниот десен дел од екранот ќе најдете малку метар што треба да се хранат со точки, поголемите комбинации на подобро. Пополни оваа метар со заминување тули и се чини малку петарда, овој мал дијамант е многу важна, Едноставно насочете го кон колоната што треба да се расчисти (како што е оној со срноока кутре на врвот за да се исфрли надвор) и оваа колумна вклучувајќи ги и сите метални кутии или стаклени кутии ќе бидат destroyed..except за разговор или заклучени тули, тие бараат отклучување прв.

слика

Можете да се усогласат вашите бомбичка со точни колона и изберете зелени функционирам на пожар!

вести добро е очигледно миленици сакам огномет и среќно скокаат преку експлозија и припкам исклучување на дното (*имајте во предвид ова не се применува во реалниот живот, повеќето кучиња се тешки pyrotechnophobes!). Учењето како да се создадат овие петарди брзо и ефикасно и да знае кога да ги користат и кога да се откажам од нив е можеби една од главните вештини на оваа игра!

Вие не мора да го користите вашиот Firecracker веднаш штом ќе се појави, тоа не се случува насекаде, но само имајте во предвид дека може да има само еден по еден, дополнителни поени ќе заработи нема да бидат зачувани во метар. Вие само може да почнете да заработуваат уште еднаш бомбичка првиот е тргна. Поради тоа, јас како да се тргна мојата петарди како што се појавуваат. Ако имате домашно милениче си го цица на полицата на земјата или цевка може да му се судрат надвор од ставање петарда до колоната до левата (Не ме прашувај зошто миленици воопшто падот на правото!)

Поаѓајќи бомбичка е едноставно прашање на избирање на зелена функционирам, или ако го промените вашиот ум и сакаат да се откажам од неа само хит на црвениот "X". Имајте на ум дека воопшто не секогаш паѓаат блокови директно надолу, тие имаат тенденција да се пренесат во просторот, кои често може да се користи на вашиот ритам, ако се обидува да се постави некои големи комбинации. Ако блокови се наоѓаат на дното на одборот со ништо над нив да се пополни во просторот што scoot повеќе (повторно на лево) и се приклучат со било кој друг преостанати блокови . Ова е многу корисна за да се има предвид, особено кога треба да се расчисти на одреден процент од блокови од патот за да се исполни вашата цел.

В.Н.:F [1.9.22_1171]
Рејтинг: 7.0/10 (3 гласови)
В.Н.:F [1.9.22_1171]
Рејтинг: 0 (од 0 гласови)
Things that go 'Boom!' ~ Pet Rescue Firecrackers, 7.0 надвор од 10 врз основа на 3 рејтинг